EnergiWatch

Ørsted vil gøre Bornholm til massiv energiø

Energiselskabet vil inden 2030 opføre en energiø i Østersøen. Planen er op mod fem gigawatt havvind, mens der også peges på fornuften i et lokalt P2X-anlæg.

Den tyske havmøllepark Arkona kan få store naboer mod nord, hvis Ørsted kommer igennem med sine planer om at gøre Bornholm til energiø. | Foto: Eskil Eriksen / Equinor ASA

Igennem de seneste par år har der været talt meget om energiøer. Klynger af havmøller baseret rundt om enten kunstige fysiske sandbanker eller øer i mere overført betydning forstået som stålkonstruktioner i havet med omformerstationer og anden infrastruktur, der skal være i stand til at sende uhørte mængder af havmøllestrøm til landene omkring Nordsøen.

Nu lancerer Ørsted så planer om etablering af en sådan energiø. Imidlertid skal den blot ikke placeres i havvindens hjertekule, Nordsøen, men derimod i Østersøen, hvor der meget passende allerede befinder sig en ø i helt naturligt format i form af Bornholm.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs