EnergiWatch

Milliardaftale med A.P. Møller om geotermi kræver offentlig støtte

Nødvendigt at fjerne elvarmeafgift og indføre et tilskud på geotermisk fjernvarme for at nå i mål med geotermisk aftale med A.P. Møller Holding, mener Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Bünyamin Simsek.

Foto: Casper Dalhoff/JPA

Aarhus Kommune har en stort set køreklar aftale med A.P. Møller Holding om en milliardkontrakt på levering af geotermisk til kommunens fjernvarmesystem. Men det vil kræve økonomisk støtte for at komme det sidste stykke i mål, fremgår det af et brev, som Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand Bünyamin Simsek (V) har sendt til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) og Folketingets energiudvalg.

Støtten skal gives ved at fjerne elvarmeafgiften for geotermisk fjernvarme og samtidig yde et offentligt tilskud på fem øre per kilowatttime fjernvarme.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs