EnergiWatch

Vestas og vindlobby: Handelskrige gør stor skade på industrien

Vestas og den internationale vindindustri advarer om, at omkostningerne kan stige med op til 20 pct. for landbaseret vind med store konsekvenser for den grønne omstilling.

Foto: JP

Handelskrige og andre hindringer kan blive kostbar og medføre et alvorligt tilbageslag for vindindustrien og hele den grønne omstilling, advarer Vestas og den globale branceorganisation The Global Wind Energy Council (GWEC).

Inden for de sidste 10 år er omkostningerne ved landbaseret vind faldet med 45 pct. og er i dag en af de mest konkurrencedygtige energikilder overhovedet. Men told og andre tariffer på vigtige produkter og komponenter kan i værste fald øge omkostningerne med op til 20 pct. i forsyningskæden i industrien, som kan få dramatiske konsekvenser og forsinke omstillingen til vedvarende energikilder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs