EnergiWatch

Amerikansk bank køber solenergi fra ny park

En elkøbsaftale med NRG sikrer, at energiforbruget hos 400 af bankens afdelinger er dækket af solenergi.

Foto: Pascal Pochard-Casabianca/AFP / AFP

Banken Wells Fargo og det NRG Energy-ejede selskab Reliant har indgået en aftale, der skal forsyne bankens afdelinger i delstaten Texas med solenergi.

Aftalen vil løbe i ti år og omfatter omkring 62.000 MWH om året. Det svarer til 3 pct. af bankens strømforbrug i hele USA.

Strømmen vil komme fra en ny solpark i Texas, som vil begynde opførsel i 2020, mens idriftsættelsen er sat til 2021.

"Overgangen fra køb af grønne certifikater til langsigtede kontrakter, der finansierer nye kilder af vedvarende energi, er en vigtig del af Wells Fargos 2020 mål for vedvarende energi. Gennem strukturerede detailtransaktioner, som denne med NRG, kan vi fortsætte med at minimere vores indflydelse på miljøet og samtidig støtte de samfund, hvor vi arbejder og bor," udtaler Richard Henderson, der er chef for Wells Fargos ejendomme, i en pressemeddelelse.

Udover strøm fra den kommende NRG-solpark vil Wells Fargo også udvide sin egen portefølje af vedvarende energi ved at installere solceller på mere end 100 bygninger på tværs af USA.

Siden 2017 har Wells Fargo sikret, at sit strømforbrug var dækket af vedvarende energi gennem certifikater, men målet i deres 2020-strategi er at bevæge sig over i elkøbsaftaler og egne energiprojekter.

Banken oplyser videre, at den siden 2006 har lånt mere end 7,5 mia. dollar ud til kunder til mere end 400 vedvarende energiprojekter. Målet er, at i 2030 skal Wells Fargo stå for finansiering til bæredygtige projekter for 200 mia. dollar, heraf skal halvdelen gå til vedvarende energiprojekter.

"Vi er glade for at samarbejde med Wells Fargo om at nå det næste skridt i deres bæredygtighedsstrategi. Aftaler, der bruger innovative produkter som denne, afspejler NRGs engagement til en fremtid med kulstoffattig energi ved at støtte både udviklingen af vedvarende energi, og den voksende efterspørgsel efter ren energi fra kunder såsom Wells Fargo," udtaler Robert Gaudette, der er chef i forretningsløsninger i NRG.

Axpo indgår PPA'er med finske tvillinger

Buffett bygger støttefri canadisk vindpark

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere