EnergiWatch

Total: Vi vasker os ikke grønne

Det franske selskab har en plan om at nå sol- og vindprojekter for 25 GW i 2025. Det understregede Total-chefen Julian Pouget torsdag ved en konference i London.

Direktør Patrick Poyanné og kollegerne hos Total skal tages seriøst i bestræbelserne på at udvide sin VE-portefølje. Det fortalte selskabets chef på området ved en konference i London. Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

"Der er overhovedet ikke tale om greenwashing. Det er en forretningsbeslutning, som kommer fra øverste niveau, og som både handler om klimaforandringer, men også om, at vi ser en elektrificering af hele energimikset for os."

Sådan lød det ifølge Recharge fra Julian Pouget, Totals chef for vedvarende energi, da han ved en konference i London ville overbevise tilhørerne om, at Total har seriøse og troværdige planer om at løfte sin sol- og vindportefølje.

Udtalelsen kom ifølge Recharge på bagkant af en afstemning, som havde vist, at flertallet iblandt forsamlingen ikke troede, at Total havde reelle hensigter i den retning.

De senere år har selskabet ellers løftet sin andel af VE væsentligt. Ved konferencen i London slog Julian Pouget f.eks. fast, at Total har etableret vind- og solprojekter for i alt 3 GW, at der skal tilføres 1-2 GW til den pulje hvert år, og at målet i 2025 er at have etableret for 25 GW vind og sol.

Derudover vil Total engagere sig mere i havvind, især den flydende af slagsen.

Nok ikke i Danmark

EnergiWatch har tidligere beskrevet, at havvind-satsningen formentlig ikke gælder det danske marked. Patrick Gilly, som er selskabets chef for aktiviteter i Nordsøen, har henvist til den store konkurrence som forklaring herfor.

"Jeg tror ikke, at Total vil se på havvind på det danske marked, fordi markedet har så stærke aktører på plads i forvejen. Total prøvede at arbejde sammen med Ørsted i Dunkerque, men jeg tror ikke, at vi vil se et forsøg i Danmark," har Patrick Gilly udtalt.

Dermed tyder det på, at Total skal se andre steder hen for at nå sit 2025-mål.

Det franskbaserede selskab er fortsat verdens fjerdestørste olie- og gasspiller.

 

Total afskriver dansk havvind

Endnu et olieselskab vil ind i britisk havvind

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere