EnergiWatch

Ørsted køber andel af skotsk selskab med vedligeholdelsesteknologi

Det skotske selskab Pict Offshore har en næsten færdigudviklet teknologi, der skal lette sikkerheden og vedligehold på havmøller.

Foto: Ørsted

Ørsted har købt en ejerandel i det skotske selskab Pict Offshore, som i samarbejde med den danske energikoncern har udviklet en ny teknologi, der gør driften og vedligeholdelsen af havvindmøller lettere for teknikerne.

Systemet går under navnet "Get Up Safe", og det er et bevægelseskompenserende hejseværk. Teknologien er næsten færdigudviklet og er blevet testet af Ørsted, der nu ejer 22,5 pct. af aktierne i Pict Offshore, fremgår det af en pressemeddelelse fra Ørsted mandag morgen.

Ved at bruge hejseværket kan teknikerne hægte sig fast til det nye system og blive hejst direkte fra båden til bunden af mølletårnet.

Dermed undgår teknikerne at skulle træde fra en båd, der bevæger sig, over på en stige for derefter at klatre flere meter op til vindmølleplatformen.

Ifølge Ørsted er "Get Up Safe"-systemet lettere at bruge og mere sikkert, og samtidig kan det på sigt også føre til besparelser. Med det nye system er der eksempelvis ikke behov for en ekstern stige på vindmøllens overgangsstykke, og det reducerer mængden af stål, der skal bruges til konstruktionen.

"Havvindmølleindustrien har allerede solid erfaring med innovation og hurtig nedbringelse af omkostninger, og vi er hele tiden på udkig efter nye teknologier, der kan forbedre både opførelsen og vedligeholdelsen af vores projekter. Med denne banebrydende nye teknologi kan vi give vores teknikere en mere effektiv, sikker og omkostningseffektiv adgang til havvindmøllerne," siger Mark Porter, der er chef for offshore operations hos Ørsted.

Pict Offshore begyndte produktudviklingen i 2016, og selskabet fik støtte fra den skotske regering. Ørsted har efterfølgende samarbejdet med det skotske selskab om at videreudvikle produktet, der er patenteret.

 

Ørsted opfører GE-vindpark i USA

Ørsteds amerikanske milliardopkøb overrasker positivt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere