EnergiWatch

Ny undersøgelse: Elbiler nærmer sig en direkte erstatning af benzinbilen

Ny norsk analyse viser, at nærmest alle husejere med elbil lader derhjemme, mens det samme tal er 65 pct. for ejere i lejlighed. Samtidig tager elbil-ejere længere ture og elbilen med på ferie. Dermed er elbilen efterhånden en en-til-en erstatning af benzinbilen, konkluderer analysen.

Foto: colourbox.com

Tiden, hvor elbilens som et eksotisk kuriosum maser sig ind i folks hverdag og gør den væsentlig mere bøvlet, er efterhånden endegyldig slut. Det er den overordnede konklusion på en analyse fra det norske Transportøkonomisk Intitutt (TØI).

"Undersøgelsen viser, at forskellen mellem elbilister og andre bilister bliver stadig mindre, i takt med at forbrugere tager elbilerne i brug. Elbiler bruges også i stigende grad til ferieture og andre længere rejser," konkluderes det i pressemeddelelsen.

I rapporten bliver mange af de ulemper, som elbilen traditionelt set er blevet beskyldt for at have, nemlig gjort til skamme. Eksempelvis er det de færreste, der jævnligt oplever problemer med køer til ladestationer.

Norge er i høj grad et pionerland inden for elbiler. Omkring 11 pct. af landets biler er elbiler, og i første kvartal af 2019 blev der solgt flere el- end benzinbiler.

"Norge viser hele verden, at elbiler kan erstatte benzin- og dieselbiler, og det er en vigtig faktor i kampen for at reducere Co2-udledning," sagde Christina Bu, generalsekretær for Norsk Elbilsforening, ifølge Finans dengang til nyhedsbureauet AP.

Mange lader derhjemme

Hovedkonklusionerne i TØIs peger på, at der sandsynligvis vil komme stadig flere elbiler i Norge. Eksisterende elbil-ejere vil nemlig have en elbil igen, mens benzinbil-ejere bliver mere positive over for muligheden for at få en elbil.

Årsagen hertil er ifølge TØI, at laderinfrastrukturen er blevet stadig bedre, samtidig med at rækkevidden på elbiler er blevet større. Ifølge TØI lader 9 ud af 10 elbilejere derhjemme - 96 pct. af dem, der bor i hus, og 65 pct. af dem, som bor i lejlighed.

Rapporten konkluderer dog også, at der stadig er plads til forbedringer. 12-14 pct. af elbil-ejere oplever ofte eller altid kø på lokale og regionale ladestationer.

De fleste elbiler i verden kører på statsstøtte

Dansk minister erkender bilforbud i EU bliver sejtrækker

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere