EnergiWatch

Ny USA-rekord i sigte i 2020 - trods flaskehalse

Der er udsigt til en installation af ny kapacitet på 14,6 gigawatt, lyder det bl.a. i konklusionen i en analyse fra Wood Mackenzie Power & Renewables.

Foto: PR Nordex / K.foto / Michael Kottmeier

Det amerikanske vindmarked vil også til næste år nå nye højder, og udsigten er til en installation af ny kapacitet på 14,6 gigawatt. Flaskehalse, både i logistikken og opkoblingen til forsyningsnettet, vil dog betyde, at hele 8,1 gigawatt ikke vil kvalificere sig til de fulde skatterabatter eller vil blive aflyst.

Sådan lyder konklusionen i en analyse fra Wood Mackenzie Power & Renewables, skriver Recharge News.

Konsulenthuset har tidligere peget på, at 23 gigawatt ville være under konstruktion eller sat i kommerciel drift i 2020. Projektudviklerne har til og med nytårsaften 2020 til at blive færdig og opnå 100 pct. skatterabat på projekter påbegyndt i 2016. Herefter dropper skatterabatten til først 80, så 60 og bagefter 40 pct. de efterfølgende år.

Wood Mackenzie regner med, at 6,6 gigawatt ikke vil nå at blive færdige i 2020 og vil først blive koblet op til elnettet året efter, og samtidig spås det, at projekter på 1,5 gigawatt helt vil blive skrottet.

"Manglen på tilgængelige logistiske ressourcer vil begynde at forårsage omrokeringer og forsinkelser, der vil vokse sig mere synlige i første og andet kvartal," siger Anthony Logan, senioranalytiker hos Wood Mackenzie til Recharge News.

Opførelse af udskudt havvindpark næppe igang før andet kvartal 2020

Rapport: Verden kommer til at gallopere forbi Paris-mål

Siemens Gamesa bygger verdens største vingetest-stand i Danmark

EDF køber tysk pipeline på 300 MW

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere