EnergiWatch

Fra føn til Zonda: Statkraft satser på sydamerikansk vind

Statkraft har allerede en solid fod inden for på det chilenske marked for vandkraft. Nu udvider de også med vind, efter et køb af tre vindfarme for i alt 180 mio. dollar.

Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvis du ikke kan lide duften i bageriet, så er det med at komme væk. Så da fønvinden bragte duften af, hvad Statkrafts ledelse tolkede som mindre profitable vindprojekter fremadrettet med sig ned fra fjeldene i starten af året, pakkede Statkraft sine ting og erklærede, at udbygningen af vind i Norge var slut for deres vedkommende.

Anderledes forholder det sig i Chile. Her bringer Zondaen, som chilenerne kalder fønvinden fra Andes, nyheden med sig om et byggeboom inden for vedvarende energi. Statkraft har været til stede i Chile siden 2004 med fuldt og delvist ejerskab af en række vandkraftværker, men nu går de ligeledes ind i den voksende vindindustri.

Statkraft har nemlig købt projekterne Cardonal på 30MW, Manantiales på 27,6 MW og Cerillos på 51,75 MW nær byen Litueche fra udvikleren Torsa Chile for 180 mio. dollar (1,22 mia. kr.). Det skriver Wind Power Monthly.

Mediet skriver desuden, at projekterne vil benytte undergrundskabler af kosmetiske årsager.

Chile har i dag 1,6 GW vindkapacitet, mens yderligere 0,9 GW er under opførsel.

I sommers påbegyndte Statkraft ligeledes byggeriet af et nyt vandkraftværk i Chile på 52 MW.

Statkraft tager nyt ladegreb på tysk marked

Statkraft køber britisk vindudvikler

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere