EnergiWatch

Tysk auktion skuffer igen med få bud

Blot 176 MW ud af 500 blev tildelt ved den senste tyske auktion af vindmølleprojekter. (Rettet)

Foto: PR Siemens Gamesa/Marina Pacheco

(Rettelse: Kapacitet ændret til 176 MW efter korrektion fra BNetzA selv)

En ny tysk auktion af vindmølleprojekter har skuffet - igen.

Ifølge det tyske Bundesnetzagentur (BNetzA), som står for udbuddet, var 22 bydere med en samlet kapacitet på kun 187 megawatt succesfulde, hvilket kun dækkede knap en tredjedel af de 500 megawatt, som var i udbud.

"Den utilstrækkelige konkurrencesituation i bud på vindmøller på land fortsætter," konstaterer BNetzA i en meddelelse tirsdag.

De vindende bud lå gennemsnitligt på 62 euro per megawatt-time, hvilket er uændret i forhold til prisen ved en budrunde i august, som også skuffede med en tildeling af 208 megawatt ud af et udbud på 650.

Det tyske marked har været i modvind i en periode, hvilket ikke mindst skyldes problemer i forhold til at opnå projekttilladelser, ligesom designet af tidligere gennemførte auktioner har været udsat for kritik.

I sidste uge skar Global Wind Energy Council i en ny rapport 40 pct. af sin femårsprognose for udbygning af vindkraft i Tyskland til 11,5 gigawatt frem til 2023.

"Det er vigtigt, at vi ikke påberåber os dommedag. Vi forventer ikke fuldstændig stilstand på det tyske marked; vores prognose er fortsat, at Tyskland vil nå 1-1,5 GW i år. Men der er alvorlige udfordringer, det skal vi også være helt klare omkring," sagde markedsdirektør i GWEC Karin Ohlenforst i den forbindelse til Energiwatch.

Vindchef: Tyskland har stadig et hjemmearbejde at gøre

Vestas truer den suveræne markedsleder i Tyskland

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere