EnergiWatch

Medie: A.P. Møller vil købe mere op i vindindustrien

"Vi ser et stort potentiale i vindindustrien," siger investeringsdirektør i A.P. Møller-Holding, Jan Nielsen, til InsideBusiness, efter selskabet tidligere i år opkøbte KK Wind Solutions.

Foto: Jens Dresling

A.P. Møller Fondens investeringsselskab, A.P. Møller Holding, vil formentlig foretage yderligere opkøb blandt underleverandører i vindmølleindustrien, siden selskabet i juli i år opkøbte KK Wind Solutions af kapitalfonden Solix.

"Dette er vores første investering inden for vind, men ikke nødvendigvis den sidste. Vi ser et stort potentiale i vindindustrien," siger investeringsdirektør i A.P. Møller-Holding, Jan Nielsen, til InsideBusiness.

Han vil ikke kommentere konkrete opkøbsplaner, men han siger, at timingen er rigtig, fordi selve vindmølleindustrien er mere moden i dag end tidligere.

"Potentialet for vindenergi har været der længe. Det afgørende for os er, at industrien for alvor tager fart med at bygge stærke underleverandører til producenterne af vindturbiner, og at KK Group er blandt de absolut førende i det felt. Derudover er vindindustrien i dag mindre afhængig af subsidier og dermed mere stabil," siger Jan Nielsen.

Ifølge InsideBusiness arbejder A.P. Møller Holding internt på, at KK blot skal være første skridt i en omfattende plan om at konsolidere vindmøllebranchens mange underleverandører og dermed skabe en aktør, der kan køre tæt parløb med de helt tunge vindmølleproducenter frem for blot at være en blandt mange underleverandører.

Med købet af KK trådte A.P. Møller ind på den vedvarende energiscene med et mål om at accelerere industrialiseringen af vind og være førende i elektrificeringen af samfundet.

Af meddelelsen om opkøbet fra A.P. Møller Holding fremgik det i juni, at man med sit nye ejerskab af KK Wind Solutions vil "etablere en position som en aktiv spiller i den grønne omstilling for at skabe en positiv indvirkning på samfundet."

A.P. Møller får ok til KK

A.P. Møller Holding køber KK Wind Solutions

Dansk vindleverandør lagrer med effekt for øje

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere