EnergiWatch

Forsøg på opkøb af omstridt vindpark slår fejl

Frøya Kommune har forsøgt at købe Stadtwerke München ud af udbygningen af vindenergi i Frøya. Selskabet bag var dog ikke interesseret.

Endnu et forsøg på at stoppe byggeriet af vindparken på Frøya slår fejl.

Det står klart efter, at Frøya Kommune har åbnet en dialog med selskabet bag parken, Stadtwerke München. Dialogen blev åbnet, efter at der i en række lokalmedier cirkulerede historier om, at det tyske selskab på grund af den store virak om vindparken kunne være interesseret i et salg.

Det vidste sig ikke at være tilfældet, skriver abc nyheter.

Stadtwerke München argumenterer for, at de ikke er finansielle investorer og har som formål at udbygge vedvarende energi. Og eftersom de ikke kan udbygge vindkraft i Bayern på grund af skrappe regionale restriktioner, kræver de et nyt areal i Frøya, hvis de skal sælge. Det kunne kommunen ikke levere.

"Det er klart, at jeg er skuffet, men jeg er ikke overrasket. Nogen fik tændt et håb, men nu er løbet nok kørt," siger fungerende ordfører på området, Pål Terje Bekken (Arbeiderpartiet), til abc nyheter.

Modstanden mod byggeriet af Frøya vindpark har været ganske eksplosivt og har blandt andet medført sabotageaktioner udover de mange protestaktioner.

En stor andel af protesterne går på, at tilladelsen til Frøya blev givet seks år før, byggeriet overhovedet startede. Da byggeriet så startede, valgte Stadtwerke München at bygge et mindre antal større møller. Det har fået olie- og energiminister Kjell-Børge Freiberg til at varsle stramninger på vindenergi-området, når det kommer til byggetilladelser.

Esbjergs olieunderskov tager imod Noreco med åbne arme

Dansker får toppost hos Statkraft

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere