EnergiWatch

Vestas fyrer 90 i Danmark

Godt hver sjette medarbejder på fabrikken i Ringkøbing kan se frem til en fyreseddel. Manglende europæisk efterspørgsel på de største maskiner får skylden.

Foto: Ernst van Norde

En svag efterspørgsel fra det europæiske marked får vindmølleproducenten Vestas til at gøre klar til nedskæringer på selskabets fabrik i Ringkøbing med 90 fyringer til følge.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern, som har fået en mail fra Vestas i hænde.

"For at imødekomme det nuværende dyk i efterspørgsel på det europæiske marked samt fastholde vores konkurrencedygtighed er vi nødsaget til at nedskalere produktionen af naceller og hubs til 4 MW platformen i Ringkøbing. Det betyder, at vi desværre påtænker at sige farvel til omkring 90 medarbejdere på fabrikken," skriver Vestas i mailen.

Vestas har samlet set 640 ansatte i Ringkøbing. Heraf er 530 ansat på fabrik.

"Det er altid hårdt at tage afsked med gode, hårdtarbejdende kolleger, men med en forventning om at størstedelen af væksten finder sted uden for Europa, er vores globale produktionsapparat nødt til at reflektere markedsudviklingen, så vi er i stand til at gribe vækstmulighederne," skriver Vestas ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern er der endnu ikke sat navn på de fyrede.

Fyringsrunden sker, fordi Vestas skruer ned for produktionen af naceller.

Vestas præsenterede tidligere på måneden sit regnskab for de første seks måneder i 2019. Her var aktiviteten i første halvår mindre, mens der var mange ordrer til andet halvår af 2019.

Samtidig har Vestas sværere ved at tjene penge på de vindmøller, der produceres. Det skyldes, at priserne er stabile, mens udgifterne til tariffer, transport og råvarer stiger.

Derfor nedjusterede Vestas sine forventninger til årets overskud en lille smule.

Vestas luger ud i rædselskabinettet

Fyrer i Danmark: Vestas og LEGO får millionstøtte til fabrikker i EU

Siemens Gamesa ender på 400 danske fyringer i stor sparerunde

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere