EnergiWatch

Støttepartier vil forhandle om biomassens fremtid

SF, Radikale og Enhedslisten vil ifølge Altinget have forbruget af biomasse med i efterårets forhandlinger. "Det er en midlertidig størrelse, som vi skal af med," siger De Radikales klimaordfører, Ida Auken.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringens tre støttepartier, SF, Radikale og Enhedslisten, vil have Danmarks forbrug af biomasse med i efterårets klimaforhandlinger.

"Det er en politisk opgave, at de, der investerer ude i fjernvarmesektoren og i det hele taget varmesektoren, er klar over, at vi gerne vil have skiftet biomasse ud i de næste år. Det er en midlertidig størrelse, som vi skal af med," siger den de Radikales klimaordfører, Ida Auken, til Altinget.

Også SF ser gerne, at spørgsmålet om biomasse indgår i efterårets klimaforhandlinger.

"Vi vil gå til forhandlingerne med forslag om at tilpasse reglerne, så brug af træ begrænses og udfases på sigt, mens brug af biomasse i form af for eksempel gylle og madaffald fremmes," oplyser partiets klimaordfører, Signe Munk, til Altinget.

Klimarådet og De Økonomiske Vismænd opfordrede for nylig i Mandag Morgen regeringen til at fjerne afgiftsfriheden for biomasse. De mener, det forsinker en ægte grøn omstilling, at afbrænding af træ favoriseres fremfor mere grønne energiformer.

Også Enhedslisten vil diskutere problemstillingen.

"Det er en væsentlig del af omstillingen i fjernvarmesystemet, at man forholder sig kritisk til biomasse. Så når man laver en plan frem til 2030, må man også forholde sig aktivt til, hvordan man sikrer sig, at biomasse kun er et overgangsbrændsel," siger energiordfører Søren Egge Rasmussen.

Professorer: Danmarks afbrænding af træ er løbet løbsk

Vindindustrien vil udmanøvrere biomassen 

DEBAT: Bæredygtig biomasse gavner klimaet – og økonomien 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs