EnergiWatch

Vestas' største kinesiske konkurrent oplever dyk i overskuddet

Overskuddet i kinesiske Goldwind, verdens næststørste vindmølleproducent efter Vestas, dykkede i første halvår med knap 23 pct., skriver Bloomberg.

Foto: Goldwind PR

Den kinesiske vindmølleproducent Goldwind, som er verdens næststørste af sin slags efter Vestas, måtte i første halvår se sit overskud skrumpe med 22,6 pct. til 1,18 mia. yuan.

Faldet i indtjeningen skyldes primært en lavere bruttofortjeneste fra fremstillingen af vindmøller, skriver Goldwind, som også har en serviceforretning og udvikler vindprojekter.

Den samlede omsætning steg i perioden ellers pænt til 15,7 mia. yuan fra 11,0 mia. yuan året før, men det til trods faldt bruttofortjenesten 4,9 pct. Specifikt inden for fremstilling af vindmøller dykkede bruttofortjenesten med hele 22,8 pct.

Marginen på bruttofortjenesten på vindmøllerne faldt derfor markant til 11,3 pct. fra 21,3 pct. året før, fremgår det af regnskabet.

I første halvår solgte Goldwind vindmøller med en samlet kapacitet på 3190 megawatt, hvilket var 52 pct. mere end i samme periode året før, og ordrebogen opgøres til 6,4 gigawatt ultimo perioden.

Goldwind havde i 2018 en markedsandel globalt på 14,7 pct. - og var dermed nummer to efter Vestas med en andel på 22,2 pct.

Nummer tre var amerikanske GE med en andel på 10,9 pct. af verdensmarkedet, ifølge en opgørelse fra Bloomberg New Energy Finance.

Kinesiske Goldwind udskifter sin topchef

Mølleproducenter går sammen om Afrika

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere