EnergiWatch

K2 skal stå bag 200 MW koreansk flydevind

Konsulentbureauet er blevet udvalgt til at stå for strategien til en ny flydepark i Korea på 200 MW.

Foto: Arne Reidar Mortensen/Equinor

Det koreanske selskab KEPCO har hentet forstærkninger ind i kampen om at bygge en flydevindpark på 200 MW i Sydkorea.

Ifølge flere medier har energiselskabet nemlig allieret sig med K2 Management, der har fået til opgave at udvikle en strategi for drift og vedligeholdelse. En nærmere beskrivelse af opgaverne lyder på alt fra estimater af CAPEX og OPEX til ekspansionsmuligheder, design og de tekniske krav til vindmøllen. Og selvfølgelig ikke mindst hvilken type af flydende fundamenter, der skal bruges.

"Vi er glade for at omfavne flydevind i Østhavet og få K2 Management til at støtte os med deres rolle og udnytte deres eksisterende ekspertise på havvind fra hele verden. Vi ser frem til samarbejdet og den endelige levering af et succesfuldt flydevindsprojekt," lyder det fra en repræsentant fra KEPCO.

Hos K2 fortæller Jung Kwang-Woon, der er chef for Sydkorea, at konsulentbureauet ser frem til at bringe flydevind til Sydkoreas kyster.

"Der er mange udfordringer i at kommercialisere innovativ teknologi såsom flydevind, men K2 Management vil bruge deres viden og ekspertise fra flydeprojekter i tidlige faser og store havvindsprojekter til at levere et bedre energiprojekt for ikke bare vores kunde, men for hele Sydkorea," udtaler han.

Sydkorea har sat sig store mål for havvind og vurderes til sammen med Japan at blive det næste markante marked i Sydøstasien efter Taiwan. Målet fra landets regering er at have opført 12 GW havvind i 2030. Den første større koreanske havmøllepark, den jacket-funderede park Tamra på 30 MW, blev taget i drift sidste efterår.

K2 og KEPCO er langt de eneste, der har planer om at udvikle flydevind i Sydkorea.

De to oliegiganter Equinor og Shell er med i hver deres projekt om at bygge vindparken Donghae.

Equinor bygger 200 MW flydevind i Sydkorea

Shell går med i koreansk flydevindprojekt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere