EnergiWatch

USA's største havvindudbud skudt i gang

I sit første udbud målrettet udelukkende havvind sætter Connecticut op til to gigawatt på højkant.

Foto: Ørsted / PR

Connecticut har allerede tildelt sit første havvindprojekt. Sidste år fik Ørsteds Revolution Wind-projekt således tildelt 304 MW i et udbud, der også inkluderede en række øvrige energiteknologier. Nu får udviklerne imidlertid mulighed for at mangedoble den kapacitet i delstatens første dedikerede havvindudbud på op til to gigawatt.

Det meddeler delstatens ministerium for energi og miljøbeskyttelse (DEEP).

"Dette RFP [request for proposals, red.] repræsenterer fremtiden for statens miljø, energi og økonomiske potentiale," siger Connecticuts guvernør, Ned Lamont.

Guvernøren underskrev i juni den lov, der banede vejen for at øge udbygningen med op til to gigawatt. Mens der som led i udbuddet blev nedsat en kommission, der havde til opgave at levere input til, hvordan de miljømæsige konsekvenser bedst holdes på et minimum.

De omkring 150 kommentarer og emails, der indløb til kommissionen, fik den til at indføje ændringer til kravene til i udbuddene, så der eksempelsvis nu skal inkluderes en miljø- og fiskerimitigeringsplan. Denne skal blandt andet inkludere et svar på, hvordan byderne vil minimere risici for det kommercielle fiskeri i området.

"Jeg er taknemmelig over at kommissionen for miljøstandarder har arbejdet hurtigt for at informere DEEP omkring muligheder for at forfølge udviklingen af havvind på en måde, der minimerer påvirkningen på miljø og fiskeri, både i denne udbudsproces og i ethvert skridt, der følger mod valget af et projekt i denne RFP," siger DEEP's kommissionær Katie Dykes.

Netop fiskeriet i regionen har i de seneste uger været højaktuelt. Utilfredshed fra fiskere i Rhode Island har således medført, at USA's første havmøllepark i stor skala, Vineyard Wind, har måtte udsætte konstruktionen, da det nationale fiskeriagentur (NMFS) ikke ville underskrive miljøgodkendelsen. I stedet skal der nu iværksættes yderligere undersøgelser af påvirkningen fra også omkringliggende projekter.

Udbuddet løber frem til den 30. september. Og mens myndigheden betoner, at der ikke er noget minimumskrav for, hvor meget havvind der skal tildeles, så fremhæves samtidig, at støtten til havvind udløber efter nytår.

Vineyard Wind-partner tror ikke på opstart i 2019

Delstat vedtager mangedobling af havvindmål

Amerikansk udbyder slår CIP og Ørsted i USA

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere