EnergiWatch

Uvejr plager Senvion-park

Trods forsinket produktionsstart i sidste uge har den første havmølle på Trianel II fortsat til gode at blive installeret.

Foto: Senvion/jan.oelker@gmx.de

En ulykke kommer som bekendt sjældent alene. Installationen på Trianels havmøllepark, Trianel Borkum II, skulle egentlig have begyndt allerede i sidste måned, men de økonomiske kvababbelser hos mølleleverandøren Senvion betød, at installationskampagnen først blev påbegyndt i sidste uge. Men dårligt vejr i Nordsøen har medført, at den første mølle endnu ikke er færdiginstalleret.

Det oplyser Trianel, skriver Renews.

"Tårnet, nacellen og en af vingerne er foreløbigt blevet opstillet. Imidlertid er vejrforholdene en smule udfordrende for tiden," lyder det fra projektejeren.

Senvion modtog i 2016 ordren på 32 af sine 6,3MW-havmøller. Eksekveringen af den 203 MW store park blev dog noget mere usikker med mølleproducentens begæring om insolvens i april, men i slutningen af maj blev partnerne enige om en revideret aftale, der skulle sikre leveringen. Dengang forlød det, at installationen ville begynde i juni, hvilket siden blev skubbet til midten af juli.

Dog melder Trianel, at det klarer op, når vejret gør det. Der er således leveret naceller, tårne og vingekomponenter på kajen i Eemshaven til de første 18 møller, mens de resterende i henhold til aftalen med Senvion skal leveres i løbet af efteråret. Projektejeren forventer at have den fulde park i drift inden årets udgang.

Senvion lover levering af havmøller

Vestas-konkurrent får 203 MW offshore-ordre

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere