EnergiWatch

Vineyard Wind forsinkes af protester

Det storstilede amerikanske havvindprojekt Vineyard Wind er presset på grund af bekymringer fra fiskeindustrien. Det skriver Reuters.

Foto: Don Emmert / AFP / Ritzau Scanpix/AFP / AFP

Når det endnu ikke har været muligt for Trump-administrationen at godkende Vineyard Wind – USA's første storskala havvindpark – skyldes det, at fiskere har modsat sig projektets design igennem en længere periode.

Det skriver Reuters.

Det er danske Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og Avangrid, som står bag Vineyard Wind. Egentlig var det planen, at byggeriet af parken skulle begyndes i år. Men processen er tilsyneladende strandet på grund af en miljøundersøgelse, der har stået på siden april.

Reuters har fået indsigt i dokumenter, der viser, at landets største myndigheder inden for fiskeri har forårsaget forsinkelserne ved at nægte at godkende projektdesignet som udstedt af regeringskontoret BOEM. Parterne peger blandt andet på, at der skal ses nærmere på mølleafstande, at formationen af møllerne burde være anderledes og at der skal fastlægges klare ramme for, hvordan fiskerne kan få kompensation, hvis deres levebrød bliver ødelagt på grund af parken.

Vineyard Wind har selv tidligere bemærket, at forsinkelserne er en trussel imod projektets chance for succes. Vineyard Wind skal efter planen forsyne mere end 400.000 husstande med elektricitet fra 2021, men efter tre måneders stridigheder med fiskerne er der altså fortsat ingen løsning på problemet. Selskabet bag parken giver ifølge Reuters udtryk for, at det er afgørende, at der kommer en tilladelse på plads inden for de næste fire til seks uger.

Nye lovforslag vil forlænge havvindstøtte i USA

Bladt får storaftale om amerikansk havvind

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere