EnergiWatch

Elbiler driver ABB frem trods lavere gear

Afmatning på det traditionelle bilmarked modsvares af fremgang i udstyr til elbil-infrastruktur, der lige som vindindustrien er med til at industrikoncernen overrasker positivt.

Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

Hvad der tabes på gyngerne, tjenes der ind på karusellerne. Det er i nogen udstrækning faktum for ABB, der i årets andet kvartal overrasker positivt med et driftsresultat på 825 mio. dollar, der dog er 30 mio. dollar lavere end samme periode året forinden.

For det handler i høj grad om drift – fremdrift såvel som bakgear. For mens den svensk/schweiziske industrikoncern oplever tilbagegang i den traditionelle automotiv-gesjæft – hvor Robotics & Discrete Automation går tilbage med 9 pct. såvel i ordreindgang som omsætning mens Industrial Automation falder med hhv 2 og 4 pct. – så er øget salg til elbil-infrastruktur med til at hive den største division, Electrification, frem med 4 pct. i omsætning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs