EnergiWatch

Prestigeprojekt i Kenya indviet – men Vestas venter på Google

Lake Turkana blev officielt åbnet fredag, men selv om parken har leveret strøm siden september, er der fortsat intet nyt fra Google, som ellers havde lovet Vestas at købe en andel af parken.

Lake Turkana, det største vindprojekt i Subsaharisk Afrika, har produceret strøm siden september. Nu er parken også officielt åbnet op. Men en af de største investorer lader fortsat vente på sig. Foto: Thomas Mukoya / Reuters / Ritzau Scanpix

Vingerne har snart snurret i et års tid, men fredag blev åbningen af det 310 MW store kenyanske vindprojekt Lake Turkana officielt markeret. Det skete til et arrangement, som bl.a. havde deltagelse af Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta. Og præsidenten lovpriste parken, som Vestas har stået for opførelsen af.

Det skriver CNN.

"I dag løfter vi barren for vores kontinent, idet vi afslører Afrikas største vindmøllepark," lød det fra Uhuru Kenyatta ifølge CNN.

Præsidenten bemærkede i samme ombæring, at de 365 roterende møller skal være med til at gøre Kenya til en global leder inden for vedvarende energi.

Parkens partnere omfatter foruden Vestas også Den Afrikanske Udviklingsbank, Den Danske Klimaforeningsfond, Aldwych Turkana Limited, KP&P Africa, KLP Nordfund Investments, Finnfund og Sandpiper.

I alt er der blevet skudt godt og vel 700 mio. dollar, eller hvad der svarer til 4,6 mia. danske kr., i projektet. Det er den største private investering i Kenya nogensinde, berettede Uhuru Kenyatta ved indvielsen.

Intet nyt fra Google

Men det er også værd at bemærke, hvem der fortsat ikke figurerer på listen over investeringspartnere.

For nylig kunne mediet Recharge således beskrive, hvordan Google tilsyneladende ikke har fulgt op på løfterne om at gå ind i foretagendet.

I 2015 gav IT- og softwaregiganten ellers udtryk for, at selskabet ville forpligte sig til at eje 12,5 pct. af vindmølleparken. Men over de seneste mange måneder har Google ikke svaret på Recharges henvendelser vedrørende sit engagement i Lake Turkana. Og Google har stadigvæk ikke fuldendt sit opkøb, skriver Recharge.

Det er med andre ord uvist, hvad der sker med Googles proklamerede investering i parken. Vestas regner dog fortsat med amerikanerne, som endnu har til gode at give en officiel melding på, hvad der bliver af opkøbet.

 

Google tier om afrikansk Vestas-park

Vestas-installeret vindpark i Kenya er begyndt at levere strøm

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere