EnergiWatch

Analytiker: GE-forlig fjerner usikkerhed

Investorerne har ikke ligget søvnløse over den nu forhenværende patentsag, vurderer Sydbank.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Vestas/Sydbank: GE-forlig fjerner usikkerhed - men sag har ikke fyldt

Det rydder en usikkerhedsfaktor af vejen, at Vestas og General Electric tirsdag har indgået forlig om flere patentsager, men det er ikke en sag, som har fyldt meget. Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen.

"Det er en usikkerhedsfaktor, som har ligget omkring Vestas, men det er ikke noget, som har fyldt i investorperspektivet," siger han og peger på, at der tit ses forlig i de her sager i USA.

"Det betyder, at der i Vestas' regi nu er en usikkerhedsfaktor mindre. Det er vigtigt at komme til et sted, hvor usikkerheden om, hvem der kan bruge hvilke teknologier, ryddes af vejen," lyder det fra aktieanalysechefen.

GE anklagede i juli 2017 Vestas for at krænke to af selskabets patenter, hvilket blev fulgte op af et modkrav fra den danske vindmølleproducent i december samme år.

Forliget, der indebærer en fortrolig betaling til GE fra Vestas, giver en krydslicens til patenterne, der omhandler teknologi, der bruges til at sikre stabiliteten i vindmøllerne under forstyrrelser i netværk.

"Det er en ting, som måske burde have været anført som usikkerhedsfaktor ved flere analyser, men Vestas har ikke gjort så meget ud af den, at investorerne er blevet rigtigt nervøse," siger Jacob Pedersen.

Han vurderer, at boden, Vestas betaler, godt kan være stor.

"Det er ikke udelukket, at det her er et trecifret millionbeløb i danske kroner, som Vestas har betalt, men vi ved det ikke," lyder det fra aktieanalysechefen.

Vestas-aktien steg tirsdag 1 pct. til 595 kr. Inden offentliggørelsen af forliget lå aktien til et plus på 0,3 pct.

Vestas indgår forlig med GE

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere