EnergiWatch

Analysechef: Vestas' spanske konkurrent er foran på point

Det her er endnu et billede på, at Siemens Gamesa står ekstremt stærkt i forhold til Vestas, siger Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, efter stor Ørsted-ordre.

Foto: Vincent West / Reuters / Ritzau Scanpix

MHI Vestas står med branchens største møller, men det har bestemt ikke givet baghjul til spanske Siemens Gamesa, som danske Ørsted netop har tildelt en ordre på 900 MW til sine vindmølleparker i Taiwan.

Ifølge aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen er Vestas' spanske konkurrent førende i øjeblikket.

"Det her er endnu et billede på, at Siemens Gamesa står ekstremt stærkt. Så mange ordrer af den her størrelse er MHI Vestas Offshore altså ikke løbet med, og nu går endnu en af de her ordre til Siemens Gamesa. De er i hvert fald foran på point i kampen, det er der for mig at se slet ingen tvivl om," vurderer Jacob Pedersen.

Han peger også på, at det ikke er mange ordrer, Ørsted har givet til MHI Vestas gennem tiden, da langt størstedelen af den danske energikoncerns projekter er opført med Siemens Gamesa møller. Jacob Pedersen har svært ved at vurdere, hvad det er Siemens Gamesa gør rigtigt, men han konstaterer, at kunderne har stor tillid til vindmølleproducenten.

Der har længe været kapløb mellem de to selskaber, da det er de to største aktører på markedet. Analysechefen beskriver det også som "head to head" hver gang der skal leveres vindmøller til et projekt.

MHI Vestas opgraderede i september 2018 sin V164-mølle til en kapacitet på 10 MW og har dermed den største mølle. Siemens Gamesa annoncerede i januar 2019, at selskabet også ville lancere en mølle på 10 MW, hvor den første prototype skulle stå klar i år. Jacob Pedersen vurderer, at spanierne fremstår som den største spiller på markedet.

"Der var nogen, der havde troet, at bare fordi MHI Vestas havde den største vindmølle, så ville det give Siemens Gamesa baghjul. Så har de altså gjort regning uden vært. Siemens Gamesa er en skarp spiller i den her industri og fremstår også som klart den største i forhold til hvad der er opstillet de seneste år," siger Jacob Pedersen.

Ørsted bestiller 900 MW hos Siemens Gamesa

Siemens Gamesa-direktør: Japan bliver det næste store

Siemens Gamesa får gennembrud i Japan

Siemens Gamesa sikrer sig ordrer på 283 MW i USA

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere