EnergiWatch

Kanonår for vindindustrien ramt af knaphed på kerneprodukt

Kombinationen af årets massive udbygning med vind og skiftet til mere bæredygtigt materiale i vingerne har medført råvaremangel. Det er ikke ovre før næste år, fastslår dansk underleverandør.

Balsatræ og især PET-skum er i høj kurs hos mølleproducenterne. Men det kan ses i udbuddet. | Foto: JSB Group

Det går stærkt for JSB Group for tiden. Foruden at have skiftet ejer i oktober har den vestjyske underleverandør, der producerer indmad til vindmøllevinger, udvidet med endnu en fabrik i Kina, i Tyrkiet og senest i den mexicanske by Matamoros på grænsen til USA. Sidstnævnte er i gang med at blive skaleret op fra at kunne producere omkring 500 vingekits i år til det firedobbelte ved fuld produktion næste år.

Timingen er da også uhyre passende. I år og i særdeleshed næste år ventes det globale vindmarked at være hyperaktivt, ikke mindst på grund af de mange gigawatts, der skal opføres i USA inden udfasningen af den fulde PTC-støtte. En aktivitet der også giver travlhed syd for grænsen, hvor såvel Nordex som TPI Composites har fabrikker i netop Matamoros mens sidstnævnte desuden har produktion i det nærliggende Juarez.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Energistyrelsen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs