EnergiWatch

Lovpakke i USA kan foreslå PTC-forlængelse

Demokrater i Repræsentanternes Hus planlægger at fremlægge lovpakke, der bl.a. indeholder forlængelse af støtteordning. Intet er dog endnu besluttet, lyder det.

Foto: E.ON

Et forslag til en bred lovpakke i USA, som demokrater i Repræsentanternes Hus planlægger at lægge frem, kan komme til at indeholde en forlængelse af den amerikanske skatterabat til investeringer blandt andet i vindmølleparker, den såkaldte PTC-ordning (production tax credit), som ellers er ved at blive udfaset.

Forslaget er dog ikke færdigt og vil med stor sandsynlighed møde modstand i Kongressens andet kammer, Senatet.

"Intet er blevet endeligt besluttet, i forhold til hvad der vil eller ikke vil komme med i pakken," siger Erin Hatch, som er talsperson for skattekomitéen i Huset, House Committee on Ways and Means, ifølge S&P Global Market Intelligence.

Forleden sagde formanden for komitéen, demokraten Richard Neal, i et interview med Bloomberg News dog, at han er positivt stemt for at have en forlængelse af skatterabatordningen med som del af en større pakke.

Den nuværende PTC-ordning blev vedtaget i 2015, hvor der blev vedtaget en femårig forlængelse - dog med trinvis nedtrapning af skatterabatterne hvert år.

Samtidig fik udviklerne en fireårig periode til at gennemføre de projekter, der i de enkelte år sikrede sig adgang til støtteordningen.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere