EnergiWatch

Ny milliardfond har blik på havvind

Med godt seks milliarder i ryggen vil London-baseret kapitalfond øge sine investeringer i ikke mindst eurozonen.

Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Hvis Glennmonts seneste fond havde været en skattekiste, ville det være svært at lukke låget over det bugnende bjerg af dukater. Det oprindelige mål på 600 mio. euro (4,48 mia. kr.) er således blevet langt oversteget, hvorfor den London-baserede kapitalfond lukker finansieringen på 850 mio. euro (6,35 mia. kr.) i stedet.

Det meddeler Glennmont.

"Vi er lykkelige over at annoncere den succesfulde afslutning på vores tredje Clean Energy Fund, der har rejst mere end tre fjerdedel af en milliard euro," lyder udregningen fra adm. direktør Joost Bergsma.

Helt præcis er fondens facit naturligvis sytten tyvendedele af en milliard euro. Penge der skal investeres i grønne energiprojekter i Europa, hvor 70 pct. af allokeret projekter i eurozonen. Storbritannien "bliver også et vigtigt marked", forsikres det.

Det er blandt andet havvindprojekter i den europæiske økonomiske zone (EEA), der skal investeres i. Hvilket er første gang for Glennmont. Derudover har fonden kig på projekter inden for sol, landvind, bioenergi og mindre hydroprojekter.

"Institutionelle investorer verden over anerkender, at energiomstillingen og klimaforandringer spiller en nøglerolle i deres porteføljers præstation. Glennmonts investeringsstrategi har bevist, at den kan levere god ydeevne og forudsigelige afkast, og denne stærke efterspørgsel fra investorer understreger kvaliteten i de aktiver, den investerer i," fastslår Joost Bergsma.

Glennmonts seneste opkøb af grønne aktiver fandt sted onsdag, hvor der blev lukket en aftale med Athena Investments om overtagelsen af en række italienske og spanske sol- og landvindaktiver formedelst 90,9 mio. euro.

Athena accepterer tilbud fra Ardian og Glennmont

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere