EnergiWatch

Google tier om afrikansk Vestas-park

IT- og software-giganten er ikke vendt tilbage på en række henvendelser om, hvorvidt selskabet vil følge op på sit løfte om at investere i Afrikas største vindmøllepark, Lake Turkana. Det skriver Recharge.

Foto: Vestas

I 2015 gav Google udtryk for, at man ville "forpligte sig til at investere" i vindparken Laka Turkana i Kenya. Google ville købe 12,5 pct. af projektet til en værdi, som blev estimeret til cirka 40 mia. dollar. Parken er siden blevet idriftsat, men Googles planlagte opkøb er ikke formaliseret – og selskabet har ikke svaret på en række henvendelser fra Recharge herom.

Det fremgår af en artikel fra Recharge.

Det fik ellers megen omtale, da Google annoncerede sin interesse i projektet. Siden har der været stille om Googles planer - og transaktionen er tilsyneladende ikke blevet gennemført. Parken er installeret af Vestas, som imidlertid fortsat regner med, at Google overholder sit løfte. Det skriver Recharge. Vestas’ regnskabschef Marika Frederiksson bemærker således over for mediet, at det fortsat "er intentionen", at Google tilslutter sig projektets parter.

Projektfirmaet Lake Turkana Wind Power har ikke villet kommentere på aktiehaverne, skriver Recharge. Den nuværende investorgruppe består foruden Vestas af Den Danske Klimaforeningsfond, Aldwych Turkana Limited, KP&P Africa, KLP Nordfund Investments, Finnfund og Sandpiper.

Parken blev idriftsat i 2018 – efter mere end et års forsinkelse. Udskydelsen skyldtes især økonomiske problemer hos den spanske leverandør af transmissionslinjen samt uenigheder hos lokale lodsejere. Lake Turkana har en samlet kapacitet på 310 MW.

GE sikrer sig ordrer for 400 megawatt

Vestas-installeret vindpark i Kenya er begyndt at levere strøm 

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs