EnergiWatch

Vestjyder skal laste 183 Siemens Gamesa-møller

Blue Water Shipping har fået ordre på 47 afskibninger af havmøllekomponenter til projekter i Nordsøen – og et ud for USA's østkyst.

Foto: Blue Water Shipping

Frem mod udgangen af 2020 skal Blue Water Shipping tørne ud fra Esbjerg Havn 47 gange for Siemens Gamesa. Shippingselskabet har underskrevet en ordre med mølleproducenten om fremføring, klargøring og afskibning af 183 havmøller til fire projekter.

Det skriver Blue Water.

"Vi er meget glade og stolte over at være blevet valgt til opgaven af Siemens Gamesa Offshore. Det er en vigtig opgave for os, og den medvirker til at fastholde og styrke vores position indenfor logstik og stevedoring for vindmølleindustrien," siger driftchef for havneservices Søren Messmann.

"Vi ved, at vores omfattende erfaring og kompetencer betyder meget for kunderne. Derudover er vores egenudviklede IT-system Compass Wind også værdiskabende for kunderne i forbindelse med hele logistikflowet."

Langt størstedelen af turene foregår i nærområdet. 181 af møllerne har således Nordsøen som destination, hvor 87 skal installeres på ENBW's tyske havmøllepark Hohe See og biparken Albatros på samlet 610 MW samt på Ørsteds hollandske projekt Borssele 1+2, hvis 752 MW skal bestå af 94 møller.

En enkelt sejlads kommer dog til at være noget mere omfattende. Blue Water skal således transportere de to 8MW-møller, der skal installeres på Ørsted og Dominion Energys testmøllepark ud for Virginia, der samtidig bliver Siemens Gamesas debut i amerikansk farvand.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs