EnergiWatch

Kæmpekran flytter til Esbjerg

Esbjerg Havn opgraderer sine evner udi havvindindustrien med køb af verdens største mobile havnekran.

Foto: Liebherr

Komponenterne til de nyeste generationer af havvindmøller bliver fortsat tungere. Det tager Esbjerg Havn nu bestik af med købet af verdens største mobile havnekran, en LHM 800 fra Liebherr.

Det meddeler Esbjerg Havn.

Den nye kran er 47,9 meter høj og har en bomlængde på 66 meter, mens løfteevnen lyder på 308 ton. Aktuelt findes der rundt om i verden kun et dusin af den type kran, der anløber den vestjyske havn til august.

"Kranen giver os en helt anden fleksibilitet i forhold til, hvilket gods vi kan håndtere. Foruden enkeltløft på over 300 tons, bliver vi med den nye kran også i stand til at udføre tandem-løft, hvor to af vores største kraner sammen løfter helt op til 448 tons," siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

Esbjerg Havn har en godsomsætning på 4,5 mio. tons om året, 6000 skibsanløb og 6 faste godsruter til 25 destinationer. Over de seneste fire år er antallet af kranopgaver vokset med 66 procent, hvilket i høj grad skyldes fortsat høj aktivitet i havvindindustrien, hvor Esbjerg konkurrerer med havne i især Nordtyskland og England om opgaver i forbindelse med havmølleparker i Nordsøen.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere