EnergiWatch

Massachusetts vil opføre yderligere havvind med 800 MW i kapacitet

Den amerikanske delstat forbereder sit andet store havvindprojekt. Flere aktører med Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners har allerede indgået aftaler om leje af vandområder.

Foto: Vineyard Wind

Den amerikanske delstat Massachusetts vil sammen med tre af dets største forsyningsselskaber opføre yderligere havvindprojekter med en samlet kapacitet på 800 megawatt (MW).

Det skriver Bloomberg News.

I 2016 vedtog Massachusetts en lov, som fastlægger, at delstatens energi i stigende grad skal komme fra vedvarende energi. Målet er at reducere CO2-udledningen med 80 pct. i 2050 i forhold til niveauet fra 1990. Det er på den baggrund at Massachusetts nu inviterer projektudviklere til at byde ind.

Det vil blive det andet havvindmølleprojekt i delstaten. Det første blev udbudt i 2018 og vundet af Vineyard Wind, som er 50 pct. ejet af danske Copenhagen Infrastructure Partners. Vineyard Winds projekt skal stå klart i 2023, mens det nye projekt efter planen skal sættes i drift i 2027.

I forbindelse med denne rundes "request for proposal" vil projekter mellem 200 og 800 megawatt blive vurderet, og fristen for at sende en ansøgning til delstatens energimyndigheder er den 16. august. En afgørelse ventes den 8. november.

Flere aktører har allerede indgået aftaler om leje af vandområder ud for Massachusetts kyst, herunder projekter med både Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners i ejerkredsen.

CIP giver milliardordre til Prysmian

MHI Vestas-chef: Havvind i USA skal gentænkes

New Yorks første havpark kan blive på 1,2 GW

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere