EnergiWatch

NKT vinder kontrakt til højspændingskabelprojekt i Norge

Den danske kabelproducent skal levere højspændingskabler til Gina Krog og Johan Sverdrup 2.

Kabelvirksomheden NKT har vundet opgaven med at levere højspændingskabler til et projekt i Norge, skriver selskabet i en meddelelse.

Projektet skal forbinde to olie- og gasplatforme, og kunden er norske Equinor. Ordren har en værdi på 29 mio. euro (cirka 25 mio. euro i standard metal priser), fremgår det af meddelelsen.

Højspændingskablerne gør, at Equinor kan få strøm til sine projekter Gina Krog og Johan Sverdrup 2. NKT bekræftede tilbage i oktober, at det vandt ordren på levering af kabler til opførelsen af netop Johan Sverdrup-oliefeltet.

Kabelvirksomheden skal både levere og installere 62 kilometer af 132 kilovolt højspændingskabler, hvilket blandt andet kan give strøm til Gina Krog-feltet fra kysten.

"Jeg er meget glad for, at vi fortsætter det tætte samarbejde med Equinor for at understøtte deres fokus på at reducere miljøpåvirkningen af olie- og gasproduktionen med strøm fra landbaserede kabelforbindelser," siger direktør for HV Solutions i NKT Andreas Berthou.

Aktien i NKT handles 2,7 pct. lavere i 118 kr. mandag eftermiddag.

CIP giver milliardordre til Prysmian

NKT foran skæbnemåneder der skal sikre vendepunkt i indtjening 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs