EnergiWatch

Afgående Vestas-chef sælger flere aktier

Vestas' adm. direktør, Anders Runevad, har solgt endnu en portion aktier i vindmølleproducenten, som han til august forlader efter seks år som øverste chef.

Foto: PR Vestas

Anders Runevad har i alt solgt 26.700 aktier til en gennemsnitskurs på 561,02 kr., hvilket svarer til en samlet salgspris på lige under 15 mio. kr.

Det fremgår af en indberetning til Finanstilsynet mandag.

Handlen er registreret mandag, fremgår det af indberetningen.

For nylig solgte Anders Runevad aktier i Vestas for 6,4 mio. kr., da han afhændede lige godt 11.000 aktier i vindmølleproducenten.

I starten af maj meddelte Vestas, at Anders Runevad stopper den 1. august. Afløseren er allerede fundet i Henrik Andersen, der er administrerende direktør i Hempel og nuværende bestyrelsesmedlem i Vestas.

Runevad startede i Vestas den 1. september 2013, og dagen før lå selskabets aktie, stadig hårdt plaget efter finanskrisen, i 105,60 kr.

Lige inden nyheden om direktørens kommende afgang lukkede Vestas' aktie i 588,20 kr. Det svarer til en fremgang på 457 pct. Dertil kommer også udbetaling af udbytter over årene.

Frem til midten af 2020 vil Anders Runevad fortsat være tilknyttet Vestas som rådgiver for selskabets bestyrelsesformand, Bert Nordberg, og den kommende topchef.

Runevad fortsætter desuden som bestyrelsesformand for MHI Vestas Offshore Wind, der er et delebarn mellem Vestas og japanske Mitsubishi Heavy Industries.

Vestas stiler efter russisk projektudvikling

Vestas-topchef sælger aktier for over 6 mio. kr. kort efter opsigelse

Runevad kunne være blevet i Vestas i flere år endnu 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs