EnergiWatch

Runevads gave - 500 pct i afkast

Siden Anders Runevad trådte til som topchef og til meldingen om hans afsked tirsdag, er Vestas blevet et markant mere stabilt selskab, og aktionærerne er blevet belønnet med et afkast på næsten 500 pct.

Foto: /Scanpix Ritzau/RUNE AARESTRUP PEDERSEN/

Tirsdag aften meddelte vindmølleproducenten Vestas, at topchef Anders Runevad den 1. august træder tilbage. Til den tid vil han have siddet for bordenden i Vestas' direktionslokale i næsten seks år.

I perioden har han vendt koncernen fra et underskud, og aktionærerne er blevet belønnet med et afkast på næsten 500 pct.

Runevad startede i Vestas den 1. september 2013, og dagen før lå selskabets aktie, stadig hårdt plaget efter finanskrisen, i 105,60 kr.

Tirsdag, lige inden nyheden om direktørens kommende afgang, lukkede Vestas' aktie i kurs 588,20 kr. Det svarer til en fremgang på 457 pct.

I perioden med Anders Runevad som direktør har Vestas dog også udbetalt fem udbytter på samlet 37,10 kr., og medregnes de har afkastet i perioden været påå 492 pct.

I samme periode er C25-indekset steget med noget mindre, nemlig 87 pct. Vestas har altså i perioden slået det toneangivende danske aktieindeks fem-seks gange.

Anders Runevad blev den 21. august 2013 præsenteret som afløser efter den daværende administrerende direktør Ditlev Engel.

Samme dag lagde Vestas sine tal for andet kvartal det år. Her skuffede selskabet med en svagere end ventet omsætning og et fortsat underskud på driften, men selskabet havde næsten lagt de finansielle udfordringer med kapitalmangel bag sig.

Især i årene 2011 og 2012 skuffede koncernen sine aktionærer med det ene underskud efter det andet og med nedjusteringer, og aktien ramte en bund omkring 24 kr. i november 2012. Sidenhen gik det dog igen fremad for selskabet og for aktien, men i sommeren 2013 ønskede bestyrelsesformand Bert Nordberg med egne ord et "kulturskifte".

Og det fik han med Anders Runevad, der siden har været det, Jacob Pedersen, analysechef i Sydbank, kalder for "bannerfører" for Vestas' styrke på vindmøllemarkedet.

"Vestas er verdens største vindmølleproducent, som står umanerlig stærkt. Koncernen har i dag supergode produkter og mange spændende nye produkter på vej. Vestas har en stærk markedsposition på alle vigtige markeder i verden, og en meget solid organisation. Vestas er klart den førende aktør i verden inden for landvind," siger Jacob Pedersen.

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs