EnergiWatch

Store varmeselskaber i hovedstaden overlader geotermi til private selskaber

Bestyrelserne i hovedstadsområdets tre store fjernvarmeselskaber, Hofor, CTR og Veks, har netop besluttet, at de ikke vil søge om forlængelse af deres eneretsbevilling på geotermi, der udløber om få uger. "Der er brug for store investeringer og flere kompetencer, end vi som fjernvarmeselskaber kan levere," siger Lars Therkildsen, adm. dir. i Hofor.

De tre store fjernvarmeselskaber i hovedstaden, der har eneret på efterforskning og indvinding af geotermisk energi i hele forsyningsområdet, vil ikke ansøge om ny licens, når den udløber om mindre end tre uger. I stedet vil de overlade tilladelsen til private selskaber.

Beslutningen i bestyrelserne i Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, forsyningsselskabet CTR og Vestegnens Kraftvarmeselskab (Veks), og som netop er truffet, kommer efter, at energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt for nylig har tildelt investeringsselskabet A.P. Møller Holding Invest IV geotermiske licenser i Aarhus og Aalborg. Et selskab, der sidste år bebudede, at potentielle investeringer i geotermi på 8-10 mia. kr. de kommende år også vil omfatte Nordsjælland og hovedstaden, der er landets klart største forsyningsområde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs