EnergiWatch

GE erkender skuffende vindkvartal

Selv om nøglemarkedet USA gennemgår en historisk stor udbygning medførte blandt andet forsinkelser, at GE i første kvartal afsendte det næstlaveste antal møller i nyere tid. Vi mere end fordobler leveringerne i næste kvartal, lover topchef.

Foto: GE

En enkelt mølle. Det var den fulde stigning i antallet af afsendte vindmøller i GE's 1. kvartal i forhold til året forinden, hvor antallet af maskiner, der blev kørt ud fra producentens fabrikker var på det laveste niveau i årevis. Sammenholdes det med det fortsat store ordreindtag på 970 møller i kvartalet, var afskibningen af 353 møller forholdsmæssigt den laveste i nyere historie.

Det står i skærende kontrast til, at amerikanernes hjemmemarked aktuelt er i gang med en historisk stor udbygning. F.eks. forventer WoodMac at omkring 33 GW installeres frem til udgangen af 2020, hvor den sidste mølle med 100 pct. PTC-støtte skal være sat i drift. Mens GE selv da også har forklaret sine forventninger om nulmarginer i vinddivisionen med, at selskabet nu skal eksekvere på sine mange ordrer på nøglemarkedet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs