EnergiWatch

Atter rekordaktivitet for vindenergi i USA i første kvartal

Første kvartal har i USA budt på rekordaktivitet for vindenergi - næsten 40.000 megawatt er under opførsel eller i udvikling.

Foto: Fairwind

Den amerikanske pipeline for vindenergi satte igen i første kvartal rekord. Næsten 40.000 megawatt (MW) er under opførelse eller i udvikling, og det er det højeste tal nogensinde. I første kvartal blev der annonceret nye projekter med i alt 6146 megawatt, hvilket også var rekord.

Det viser den nye kvartalsopgørelse fra American Wind Energy Association (AWEA).

Helt konkret er 39.161 megawatt på vej - 11 pct. mere end ved udgangen af 2018. 17.213 megawatt er under opførelse, mens projekter med 21.949 megawatt er på et tidligere udviklingsstadie. Udviklingsprojekter tages med i opgørelsen, hvis der er indgået elkøbsaftale (PPA), bestilt vindturbiner eller hvis ejes af forsyningsselskaber.

I tremåneders perioden blev 841 nye megawatt samtidig sat i drift, og den samlede vindkapacitet i drift i USA er nu på 97.223 megawatt. Det skarpe hjørne på 100.000 megawatt er derfor inden for rækkevidde i 2019.

Kvartalet var samtidig et solidt et af slagsen målt på elkøbsaftaler (PPA), da det næsthøjeste niveau på 2717 megawatt blev realiseret. 99 pct. af de aftaler blev indgået af forsyningsselskaber, der samtidig stod for 1049 megawatt af de nyannoncerede projekter i perioden.

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs