EnergiWatch

NKT mistede halv milliard på børsen: Frygt for misset kontrakt

Rygterne om at NKT har tabt en stor og vigtigt kontrakt, har fået aktiekursen til at dykke markant i løbet af tirsdagen, hvilket også har betydet et stort fald i markedsværdien af selskabet.

Tirsdag var en tung dag på børsen for NKT, efter at der opstod rygter om, at selskabet muligvis går glip af en stor og vigtig kontrakt.

Det fik aktien til at dykke markant, og ved lukketid stod der minus 12,6 pct. ud for fondskoden NKT, hvilket sendte kursen ned i 122 kr. Samlet set betød det et fald i markedsværdien på 477 mio. kr.

Det er kabelforbindelsen Viking Link, som ifølge forlydender i markedet næppe tildeles NKT.

"Det er ikke noget, der er bekræftet – men der er frygt for, at ordren er gået til en af konkurrenterne," siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Søren Damsgaard Mikkelsen, der er projektleder for Viking Link, fortæller til Ritzau Finans, at Viking Link i sidste uge sendte såkaldte "award-letters" til alle tilbudsgivere.

Af brevene fremgår det, hvem Viking Link har tænkt sig at tildele kontrakterne, hvorefter der er ti kalenderdages stand still-periode, hvor tilbudsgiverne kan gennemse materialet og eventuelt klage over den kontrakttildeling, der lægges op til.

Samtidig er der fuld fortrolighed omkring kontrakttildelingen i stand still-perioden, så Viking Link kan ikke kommentere, hvem der har vundet kontrakterne.

Stand still-perioden udløber den 29. april til midnat.

NKT annoncerede i oktober, at det havde modtaget et "award-letter" på højspændingskabler til udvikling af projektet Johan Sverdrup 2, som er et stort oliefelt i Norge.

Ordren blev dengang bekræftet lidt over tre uger senere, da den blev endeligt underskrevet.

Viking Link-projektet mellem Danmark og Storbritannien består af 625 kilometer søkabel, 143 kilometer landkabel og nyt udstyr til to konverterstationer i Revsing og Bicker Fen i Storbritannien.

Elforbindelsen skal give en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi, skriver Energinet på sin hjemmeside.

NKT svarede ikke på Ritzau Finans' henvendelser tirsdag.

NKT rammes af frygt for misset kontrakt

NKT-formand køber aktier

NKT udnævner ny direktør 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs