EnergiWatch

Siemens Gamesa har hugget 1000 MW fra GE hos fransk kunde

Amerikanske GE Renewable Energy var tidligere var udset til at skulle levere møllerne til alle tre parker i fransk farvand.

Foto: GE Renewable Energy

Siemens Gamesa kunne tidligere tirsdag fortælle, at det er blevet valgt som foretrukken leverandør af op til 1000 megawatt (MW) til to ud af tre havmølleprojekter, som Eolien Maritime France (EMF) arbejder på at få opført i fransk farvand.

Til det tredje projekt har EMF valgt den amerikanske mølleproducent GE Renewable Energy som foretrukken leverandør af 500 MW med dets 6 MW-Haliade-mølle, i henhold til en hensigtserklæring som parterne nu har indgået.

Det interessante er i den forbindelse, at GE tidligere var udset til at skulle levere møllerne til alle tre parker.

"Denne hensigtserklæring bringer GE's foretrukne leverandørstatus på to andre projekter, som Eolien Maritime står bag, til ophør," fremgår det af en meddelelse fra GE Renewable Energy.

Alle tre projekter har været ramt af store forsinkelser, siden EMF fik tildelt rettighederne til dem tilbage i 2012, og de afventer fortsat de sidste domstolsmæssige afgørelser efter appeller mod den administrative autorisation krævet for deres implementering.

"De akkumulerede og umådeholdende forsinkelser siden 2012 på disse projekter, relateret til disse krav, har i betydeligt omfang påvirket den finansielle karakteristik af disse projekter for GE Renewable Energy:"

"GE har derfor besluttet at foretage et 'review' af sit engagement i implementeringen af alle disse projekter," skriver GE, der siden tildelingen af de tre vindparker til EMF i 2012 har dedikeret mange ressourcer og investeringer i design og fremstilling af 6 MW-møllerne.

Blandt andet har GE samlet et ingeniørteam i Nantes og etableret en fabrik i Saint-Nazaire, hvor der er produceret mere end 80 møller til andre havmølleparker i Europa, Asien og Nordamerika.

En talsperson fra GE siger til branchemediet Recharge, at den nedbarberede ordretildeling for 6 MW-møllen giver selskabet mulighed for at dedikere hovedparten af sine ressourcer til kommercialiseringen af sin 12 MW Haliade-X-platform, som selskabet er i færd med at bygge en prototype af i havnen i Rotterdam i Holland.

"Ressourcer fra Saint-Nazaire, Nantes og Cherbourg vil blive mobiliseret for at sikre udvikling og kommercialisering og siden levering af denne nye mølle," skriver GE endvidere i meddelelsen.

Siemens Gamesa i ny stor aftale: Valgt til stort fransk havprojekt 

Vattenfall vælger Siemens Gamesa: "En meget vigtig udvikling"

Siemens Gamesa får dansk storordre 

 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs