EnergiWatch

Aalborg kasserede A.P. Møllers geotermi-model

Ifølge bestyrelsesformand i Aalborg Forsyning, Lasse Olsen, er der betydelig bedre økonomi for varmekunderne ved selv at eje og drive et geotermisk anlæg. Det er A.P. Møller Holding langt fra enig i.

Foto: Maersk Line

Aalborg Forsynings kommende EU-udbud på levering af 100 megawatt geotermisk energi med varmt vand fra undergrunden, der vil kunne dække omkring 25 pct. af fjernvarmebehovet i hele kommunen, er ikke faldet i god jord i A.P. Møller Holding.

Det bekræfter det fondskontrollerede investeringsselskab, der sidste år annoncerede sine planer om at investere et milliardbeløb i at drive og eje geotermiske anlæg i en 30-årige periode i de fire tættest befolkede områder i Danmark i netop Aalborg samt Aarhus, Nordsjælland og hovedstaden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs