EnergiWatch

Tidligere PKA-chef på vej med ny grøn milliardfond

Den tidligere PKA-chef Anders Dalhoff og hans team i Advantage Investment Partners vil i løbet af 2019 blandt andet etablere en investeringsfond på 1,5 mia. euro med grønt sigte.

Anders Dalhoff | Foto: PKA

Anders Dalhoff, der i 2017 forlod sin stilling som ledende partner i pensionskassen PKA’s investeringsenhed AIP, har etableret Advantage Investment Partners, og selskabet barsler med flere fonde i 2019. Det skriver Børsen.

Det gælder blandt andet en investeringsfond på 1,5 mia. euro, svarende til ca. 11 mia. kr., med fokus på infrastruktur omkring den grønne omstilling

"En dedikeret fond til direkte investeringer i grøn omstilling skal have en størrelse på omkring 1,5 mia. euro for at være relevant. Vores ambition er at få sådan en fond etableret i løbet af indeværende år med henblik på over de efterfølgende fire år at investere pengene," siger Anders Dalhoff til avisen.

Advantage Investment Partners har desuden planer om at investere 1-1,5 mia. kr. i kapitalfonde og infrastruktur gennem partnerskaber og indirekte investeringer.

PKA mister succesfuld direktør for alternative investeringer

PKA scorer kassen i succesrig "vindmølle-enhed"

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs