EnergiWatch

Vattenfall vælger servicehavn

Energiselskabet havner på det geografisk set oplagte valg for drift og vedligehold af det hollandske havmølleprojekt Hollandse Kust 1&2.

Foto: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Drift og vedligehold af havmølleparken Hollandse Kust Zuid 1&2 skal ske fra IJmuiden havn. Havnen kommer til at huse et servicecenter bestående af et kontor, et lager til reservedele og et værksted. Samlet forventes omkring 40 at blive beskæftiget, når parken tages i drift fra 2023.

Det har projektets udvikler, Vattenfall, besluttet.

"Det er stadig årle tider, og det vil tage adskullige år, før vindparken er klar til at levere elektricitet. Alligevel er det en meget vigtig udvikling. Især med en vindpark så stor som tilfældet er her, har vi brug for at have et godt sted, hvorfra vi kan udføre vores arbejde med at sikre, at vindparken leverer optimalt," siger udviklingschef på Hollandse Kust Zuid 1&2, Gijs Nijsten.

Valget af havnen, der ligger ved mundingen af Nordzeekanaalen til Amsterdam, forekommer da også relativt oplagt. Dels fordi Vattenfall i forvejen bruger IJmuiden havn til driften af havmølleparken NoordZeeWind, og dels fordi Hollandse Kust Zuid er beliggende i kort afstand nordvest for havnen.

Foruden valget af havn har energiselskabet indgået kontrakt med det lokale Windcat Workboats om levering af mandskabsbåde til projektet. Transportfirmaet er blandt andet ved at udvikle en båd, der sejler på brint, og som ventes klar til brug på havmølleparken.

Foruden Hollandse Kust Zuid 1&2, der blev vundet ved sidste års udbud, er Vattenfall også blandt byderne til opfølgelsesprojektet 3&4. Her kæmper det svenske selskab med Ørsted, Engie og et konsortium bestående af Shell, Van Oord og Eneco om at sikre sig retten til at opføre parken uden yderligere statsstøtte end etablering af nettilslutning. Vinderen forventes annonceret i juni.

Ørsted og Vattenfall får mere konkurrence i Holland

Vattenfall byder sig igen til over for hollandsk havvindprojekt

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs