EnergiWatch

Senvion trækker sig fra 30 markeder

For at vende skuden vil selskabet gennemføre gennemgribende ændringer, der vil medføre et exit fra en lang række markeder og fokus på færre møllemodeller.

Foto: Senvion

Den underskudsgivende tyske vindmølleproducent Senvion er i krise, hvilket et kursfald i selskabets aktie i år på over 50 pct. også er et vidnesbyrd om.

For at vende skuden vil selskabet gennemføre gennemgribende ændringer, der vil medføre et exit fra en lang række markeder og fokus på færre møllemodeller.

Det fremgår af en intern besked fra selskabets topchef, Yves Rannou, som branchemediet Recharge News har fået fingrene i, og som selskabets medarbejdere kan se frem til at modtage i løbet af de kommende dage.

"Vi sigter mod at reducere kompleksiteten i vores nuværende portefølje og gøre den skarpere og mere fokuseret ved at droppe få møllevarianter og produktfamilier i løbet af året," siger Yves Rannou i den interne besked ifølge Recharge.

Fokuseringen på nøglemarkeder betyder, at selskabet vil "trække sig fra og defokusere" på markeder i omkring 30 lande, lyder det endvidere fra topchefen, hvilket betyder, at selskabet fremover kun vil fokusere på 20 nøglemarkeder.

Senvion udskød i sidste måned offentliggørelsen af sit regnskab for 2018, mens det er i forhandlinger med sine kreditorer, som efter flere år med underskud har strammet grebet om virksomheden.

Overgangen til auktioner på mange vindmøllemarkeder - med et stort prispres til følge - har gjort ondt værre for det tyske selskab, som i 2015, 2016 og 2017 havde et samlet underskud på 338 mio. euro og også ventes at have haft et underskud sidste år.

"Det vil have en betydelig positiv påvirkning på vores arbejdskapital, faste omkostninger og samlede omkostningsstruktur," siger Yves Rannou, der indrømmer fejltagelser i fortiden og peger på en uacceptabel evne til at eksekvere projekter - med tabt omsætning og indtjening til følge.

Aktien i Senvion handles aktuelt i omkring 1,05 euro på børsen i Frankfurt, hvilket er 52 pct. lavere end ved årsskiftet. Siden juni 2018 er aktien faldet hele 91 pct. fra 12 euro.

Senvion udpeger chef for restrukturering 

Kriseramt Senvion udskyder årsrapport 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs