EnergiWatch

Energiministre efterlyser mere grøn el i EU's klimaplan

Seks ud af otte forslag i EU-Kommissionens 2050-klimaplan er utilstrækkelige og kan udelukkes, mener Luxembourgs energiminister, der har støtte fra flere lande.

Foto: Sascha Steinach/DPA/AP/Ritzau Scanpix

Flere EU-lande efterlyser en ambition i EU-Kommissionens 2050-klimaplan om et 100 pct. el-system baseret alene på vedvarende energikilder.

Det kom frem, da EU's energiministre mandag i denne uge og for første gang drøftede Kommissionens klimaplan fremlagt i november sidste år, skriver euractiv.

Planen indeholder otte konkrete forslag til, hvordan medlemslandene kan nå deres CO2-mål i 2050, men anført af Luxembourgs energiminister Claude Turmes efterlyser flere medlemslande en rendyrket strategi baseret på vedvarende energi.

"Seks af forslagene ud af de otte kan udelukkes, fordi de er utilstrækkelige i forhold til den globale klimaaftale i Paris," sagde Turmes,  der synes at have støtte fra fra sine kolleger i Østrig, Irland, Lithauen og Spanien.

Turmes mener også, at Kommissionens klimaplan mangler gennemsigtighed, og anmodede om, at tal og statistikker bag konklusionerne bliver offentliggjort.

Det er op til enkelte medlemslande selv at afgøre, hvordan de vil nå deres klimamål, da Kommissionens plan ikke er juridisk bindende.

En række energieksperter, heriblandt professor Brian Vad Mathiesen, har tilsvarende undret sig over, at EU-Kommissionen i sin klimaplan har udeladt muligheden for et energisystem baseret alene på vedvarende energi. Bl.a. fordi nye teknologier vil vinde frem.

Klimarådet: Regeringen skubber klimabyrde foran sig

EU-lande kræver hurtigere farvel til diesel- og benzinbiler 

Klimaudspil får kritik for huller og uigennemtænkte løsninger 

 

 

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs