EnergiWatch

Pensionsselskabers afkast på alternative investeringer vækker Finanstilsynets opmærksomhed

Pensionsselskaberne måtte konstatere store tab på børsnoterede aktier, men unoterede aktier og kapitalfonde var ifølge selskabernes egne vurderinger derimod en fin forretning. Finanstilsynet har fokus på området, lyder det.

Mens børsnoterede aktier var en dyr omgang for pensionsselskaberne i 2018, kom flere ud af året med pæne afkast på de unoterede aktier i såkaldt alternative investeringer, der dækker over blandt andet kapitalfonde og enkeltinvesteringer i eksempelvis Nykredit og TDC.

Det skriver Finans, der har talt med flere branchefolk, som påpeger det opsigtsvækkende i forskellen på udviklingen i de børsnoterede og de unoterede investeringer. Sidstnævnte er særlige, idet værdien af investeringen ikke kan aflæses på børser, men bliver fastsat af pensionsselskaberne selv ved brug af finansielle modeller og sammenligninger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs