EnergiWatch

Ny GE energi-chef har et problem med 92 mia. dollar ordrebog

Der er for mange dårlige projekter i GE's ordrebog, mener selskabets adm. direktør.

Foto: GE Renewable Energy

General Electrics potentielle økonomiske opsving afhænger af genoplivningen af selskabets kernekraftvirksomhed. Det vil dog kræve, at den administrerende direktør Larry Culp gennemgår en ordrebog på 92 mia. dollar, der er præget af dårlige projekter.

Det skriver The Wall Street Journal.

"Vi har i hvert fald en masse arbejde, som vi skal have kigget igennem, hvor der hverken bliver produceret store marginer eller indtjening," siger Larry Culp til The Wall Street Journal.

GE's afdeling i Boston mistede 200 mia. dollar i markedsværdi i både 2017 og 2018, da selskabet havde svært ved at mindske omkostningerne og ikke formåede at følge med markedets bevægelse.

Ordrene som GE modtog i sin energi-afdeling havde ikke altid de mest attraktive betingelser for selskabet, da tidligere direktører var mere fokuseret på, at opnå større markedsandele.

Larry Culp forklarede, at der var en generel tro om, at det var bedre for GE og dets aktionærer, hvis selskabet tilegnede sig flere ordrer, men at det desværre ikke viste sig at være tilfældet.

GE planlægger fyringer i sin havvinddivision

GE installerer sin første 12MW-mølle 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs