EnergiWatch

Vestjyder napper ordre fra MHI Vestas

European Energy tildeler vedligeholdelsespakke på Sprogø Havmøllepark til genfødt serviceselskab, der vil lære af shippingindustriens prispres, bundte opgaverne og udnytte de særligt danske evner til at sænke priserne.

Indvielsen af Sprogø Havmøllepark den 4. december 2009 skete med en pomp og pragt, der sjældent er en vindmøllepark på 21 MW forundt. Såvel den daværende transportminister Lars Barfoed som Vestas' lige så daværende topchef Ditlev Engel var til stede og holdt foran rullende kameraer taler om klimavisioner, da de syv hastigt rejste havmøller blev sat i gang. Akkurat tids nok til COP15 i København et par dage senere.

Nu endte den klimakonference ikke just som nogen bragende succes. Hvilket også kan siges om havmølleparken. Efter kun syv år, hvor subsidier i stadig mindre grad holdt indtægterne over driftsomkostningerne – fraset afbetalingen på den cirka 360 mio. kr. store investering – nedskrev ejeren, Sund og Bælt, i 2016 værdien til nul. Inden den endelig blev sat til salg, da parken løb tør for statsstøtte året efter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs