EnergiWatch

Mexico afliver systemet bag verdens billigste vindpark

Efter først at have suspenderet landets fjerde energiauktion har Mexicos nye regering nu helt annulleret udbuddet. For vindindustrien er det måske ikke engang det værste, der er sket i landet i den seneste uge.

Mexicos nye præsident, AMLO, vil gøre op med multinationale selskaber i landets energisektor. Foto: Ritzau Scanpix/Alfredo Estrella

For et års tid siden blev der sendt chokbølger gennem den globale energiverden. Med en gennemsnitspris på 20,57 $/MWh (13,4 øre/kWh) – inklusiv et bud fra Enel på en vindpark til blot 17,7 $/MWh (11,6 øre/kWh) – for de godt to gigawatt sol og vind, der blev tildelt i Mexicos tredje energiaution, nåede priserne på vedvarende energi endnu et rekordlavt niveau. Efter også at have opnået lave priser i de to foregående auktioner.

Om det er muligt at få prisen endnu længere ned, kommer der dog ikke noget snarligt svar på. For efter den fjerde energiauktion, der oprindeligt skulle være afholdt i november, først blev udskudt af den nytiltrådte mexicanske regering, er den nu højst overraskende helt blevet aflyst.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere