EnergiWatch

Mexico afliver systemet bag verdens billigste vindpark

Efter først at have suspenderet landets fjerde energiauktion har Mexicos nye regering nu helt annulleret udbuddet. For vindindustrien er det måske ikke engang det værste, der er sket i landet i den seneste uge.

Mexicos nye præsident, AMLO, vil gøre op med multinationale selskaber i landets energisektor. | Foto: Ritzau Scanpix/Alfredo Estrella

For et års tid siden blev der sendt chokbølger gennem den globale energiverden. Med en gennemsnitspris på 20,57 $/MWh (13,4 øre/kWh) – inklusiv et bud fra Enel på en vindpark til blot 17,7 $/MWh (11,6 øre/kWh) – for de godt to gigawatt sol og vind, der blev tildelt i Mexicos tredje energiaution, nåede priserne på vedvarende energi endnu et rekordlavt niveau. Efter også at have opnået lave priser i de to foregående auktioner.

Om det er muligt at få prisen endnu længere ned, kommer der dog ikke noget snarligt svar på. For efter den fjerde energiauktion, der oprindeligt skulle være afholdt i november, først blev udskudt af den nytiltrådte mexicanske regering, er den nu højst overraskende helt blevet aflyst.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs