EnergiWatch

Millionbesparende vindmølleværktøj modtager forskerpris

Et værktøj, der kan give besparelser på mange millioner på havmølleparker, har netop vundet Innovationsfondens Erhvervsforskerpris 2019. Værktøjet er udviklet i samarbejde mellem DTU og Vattenfall.

Foto: PR Vattenfall

Martina Fischetti kan i dag lade sig hylde som vinder af Innovationsfondens Erhvervsforskerpris 2019. Hun står bag et nyt system, der kan give havmølleparker besparelser for omkring 75 mio. kr.

Kort fortalt så har Lead Engineer og Ph.D. Martina Fischetti ændret processen med at designe vindmølleparker, der er ramt af optimeringsudfordringer. For når man skal designe en moderne vindmøllepark, så skal faktorer såsom vindretning, vanddybde, erosionzoner, fundamentsomkostninger, fysiske forhindringer, kabeltyper, tab i kablerne og det at vindmøllerne ikke "skygger" for hinanden, tænkes ind.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs