EnergiWatch

Ørsted gør sig klar til at presse leverandørerne

Efter at have modtaget såvel tariffer som tilladelser er energiselskabet nu gået i gang med at genforhandle kontrakter i Taiwan frem mod den endelige beslutning senest tages til sommer. Spørgsmålet om andelen af lokalt indhold svæver endnu.

Foto: Ørsted

Torsdag morgen dansk tid modtog Ørsted endelig etableringstilladelserne til de taiwanske projekter Changhua 1 og 2a på 900 MW. De kom flere måneder senere end ventet, hvor en rodet indenrigspolitisk proces i går endte med, at østatens økonomiministerium onsdag annoncerede tariffer for havvind, der var markant lavere end oprindeligt forventet. Men omvendt markant højere end i udkast, ministeriet udsendte i november.

"Selvfølgelig er [den endelig tarif] ikke så stærk som forventet, men den er betragteligt bedre, end hvad der først blev foreslået," konstaterede Henrik Poulsen fast ved torsdagens fremlæggelse af årsrapporten for 2018.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs