EnergiWatch

Vestas-chef: Ser kraftig vækst for vindindustrien fremover

Et stignende energiforbrug og klimaudfordringer vil give vindmøllebranchen vind i sejlene, fortæller den adm. direktør i Vestas.

Foto: PR Vestas

Et markant stigende energiforbrug på globalt plan vil sammen med klimaudfordringerne give kraftige vækstrater for vedvarende energi i årene frem - herunder ikke mindst for vindmølleindustrien.

Det siger Vestas' administrerende direktør, Anders Runevad, i forbindelse med selskabets præsentation af en ny mølleplatform, som initialt kommer til at bestå af to møller på 5,6 megawatt.

En introduktion, som Runevad med udsigt til vækstraterne kalder for en "vigtig timing" for selskabet.

"Der ventes en enorm vækst i det globale elektricitetsforbrug i årene frem, og vedvarende energi vil skulle dække hovedparten af den stigning," siger Anders Runevad.

Væksten kommer fra strukturelle effekter som befolkningsvækst, urbanisering og en stigende middelklasse særligt på emerging markets, forklarer han.

En anden vækstdriver er elektrificering af transport, opvarmning og køling, samt stigende anvendelse af digitalisering.

I de kommende år vil der samtidig skulle ske en massiv udskiftning af udfasende kapacitet genereret fra kul og gas - et tal, der estimeres til 1300 gigawatt frem til 2040.

"Fra nu og frem til 2050 estimeres det, at der vil blive investeret 11.500 mia. dollar i ny elektricitetskapacitet, og at vind vil tage en stor del på 4600 mia. dollar," siger Anders Runevad, der refererer til tal fra konsulentfirmaet Bloomberg New Energy Finance.

Vestas lancerer første nye platform i otte år

Vestas klar med møllerevolution i 2020 

Regeringen indgår samarbejde med vindmøllebranchen 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs